0:00 / 0:00
Če je dejavnost v spletu vklopljena, se beleži zgodovina in smo tako lahko deležni bolj prilagojenih izkušenj – hitrejših iskanj in priporočil za vsebino. Če ne želimo, da bi bilo v brskalniku zabeleženo, katere spletne strani smo obiskali, lahko izbrišemo zgodovino brskanja – deloma ali v celoti. Kadarkoli lahko možnost beleženja zgodovine tudi popolnoma izklopimo.
Korak za korakom:
- Odpremo brskalnik.
- Z levim klikom miške na tri navpične pike, v desnem zgornjem kotu, se prikaže meni, kjer izberemo možnost Zgodovina tako, da kliknemo na možnost z levim miškinim gumbom.
- Preko navpičnega menija poiščemo vrstico Zgodovina in se z miško postavimo na napis Zgodovina.
- Pojavi se dodatni meni na levi strani, kjer izberemo napis Zgodovina z levim klikom.
- Odpre se novo okno s seznamom spletnih strani, ki smo jih obiskali v preteklosti. Razvrščene so po datumu obiska od zadnje obiskane dalje. Po zgodovini brskanja se premikamo z drsnikom miške gor in dol ali uporabimo drsnik na desni strani okna.
- Ponovno si lahko ogledamo spletno stran iz zgodovine tako, da z levim klikom izberemo napis spletne strani.
- Zgodovino brskanja lahko izbrišemo s klikom na možnost Izbriši podatke brskanja.
- V polju Časovno obdobje izberemo za koliko časa nazaj želimo izbrisati zgodovino (npr. zadnja ura, zadnjih 24 ur, zadnjih 7 dni..). Lahko izbrišemo celotno zgodovino brskanja.
- Z levim miškinim gumbom kliknemo na gumb Izbriši podatke in tako izbrišemo zgodovino brskanja.
Vaja:
Preglejte svojo zgodovino brskanja in odprite zadnje obiskano spletno stran. Nato izbrišite zgodovino brskanja za 1 uro nazaj.
